Aliments que m’ajuden a… CONCENTRAR-ME!

.
Alguna vegada us ha passat que us poseu a estudiar però no hi ha manera que us concentreu? Segur que si... ja sigui perquè us interrompen, perquè penseu en una altra cosa, etc.

Com ja sabeu, per poder retenir i entendre correctament la informació necessiteu estar concentrats en la tasca que esteu realitzant.

Quan mireu una pel·lícula esteu atents a tot allò que passa però pot ser que en un moment determinat us vingui al cap alguna cosa que us ha passat durant el dia i desconnecteu per uns instants. Tan sols aquest moment pot fer que quan torneu a estar atents a la pel·lícula, ja no entengueu res del què estar passant!!!

Això és exactament el que us pot passar quan estudieu, i aleshores us tocarà decidir:
- Tornar al principi i llegir-ho tot de nou, la qual cosa fa que perdeu temps o bé
- Tirar endavant amb la lectura, amb el risc de no entendre res del què heu estudiat.

Com imagino que cap de les dues alternatives us agrada us aconsello potenciar la vostra concentració.

I segur que pensareu: “Dir-ho és molt fàcil però alhora de la veritat no és tan senzill”. És veritat, influeixen molts factors alhora de poder estar concentrats. Un d’ells és l’alimentació i sobre ell us vull donar un petit truquet.

Tothom sap que portar una alimentació sana i equilibrada és importantíssim per rendir tan físicament com intel·lectualment. Però el que no sap tothom és que existeixen alguns aliments que afavoreixen la concentració.


EL PODER DELS FRUITS SECS I ELS CEREALS INTEGRALS

Aquests aliments aporten ferro, molt important perquè les neurones puguin funcionar correctament. Així que us aconsello, menjar un grapadet de fruits secs o un bol de cereals integrals per berenar per ajudar-vos a augmentar el nivell de concentració durant les hores d’estudi a casa. Entre els diferents fruits secs, les nous són de les més complertes ja que a més de concentrar-vos us ajudaran a retenir informació.

Hi ha altres aliments que poden anar bé, però aquests segur que se us farà més pesat menjar-los, sobretot a mitja tarda!!! Per si algú s’anima us aconsello les cloïsses, les escopinyes, la botifarra, el foie gras, algunes carns (sobretot la de cavall ), alguns peixos i les llegums.


EL FÒSFOR, EL MILLOR ALIAT PER LA MEMÒRIA

El fòsfor, que podeu trobar a carns, peixos, ous i lactis, fruites dessecades i fruits secs, cereals integrals i llegums, no només us ajudarà a retenir millor la informació sinó que a més equilibra el sistema nerviós i reforça la ment.